Archive for the ‘Reis Italie (Portese – San Felice del Benaco)’ Category

Porte Portese 2009 (Italië)

Wednesday, July 29th, 2009

Woensdag 29 juli, drie uur ‘s morgens. We vertrekken op reis. Iedereen is klaar. Met de drie auto’s in stoet-formatie rijden we weg. Maar op de autosnelweg nabij Leuven geeft het navigatiesysteem (GPS) van de eerste auto een andere route aan. De tweede wagen volgt de aanwijzingen van zijn GPS. De derde auto volgt de tweede. Omdat het nog vrij donker is, merken we pas later op dat de eerste wagen er niet meer bij is. Via de GSM besluiten we opnieuw samen te komen in Eschweiler. Maar later vernemen we dat de eerste wagen zich bevindt op de autosnelweg richting Houffalize, en dus nog een andere weg heeft genomen. We besluiten dan maar om elk afzonderlijk verder te rijden. We zien elkaar wel op onze eerste bestemming, Oberammergau. Je kan het al vermoeden, bijna aangekomen vernemen we dat de eerste wagen panne heeft. Het linker achterwiel hangt nog maar net vast met één moer. De andere vier zijn spoorloos. De hulpdienst komt terplaatse en brengt de wagen naar een garage voor herstelling.
Na een lange reis van bijna 11 uur met de nodige problemen zijn we dan toch aangekomen in Oberammergau. Daar kunnen we met z’n allen nog genieten van een verfrissende plons in het lokale zwembad, een lekker avondmaal in het hotel.
Uitgeslapen beginnen we samen aan het tweede deel van de reis. Maar het samenzijn is maar van korte duur. De eerste wagen loopt behoorlijke schade op tijdens de lange afdaling van 16%. De versnellingsbak stuk. We besluiten de drie kinderen uit de eerste wagen te verdelen over de twee andere voertuigen. De defecte auto laten we verslepen door de hulpdienst. Onze reis zetten we verder met twee auto’s. De anderen komen later met een vervangwagen.
‘s Avonds in het hotel in Porte Portese genieten we allen van een heerlijke duik in het zwembad, een lekker avondmaal en een verdiende nachtrust.
De andere dagen in het hotel en de terugreis verliepen veel beter.
Fijn om weer thuis te zijn.

Van Portese via Heidelberg naar huis

Thursday, August 14th, 2008

Alles zit reeds in de auto. We vertrekken om zeven uur. Ontbijt krijgen we mee voor onderweg en weg zijn we. Via de Brennerpas naar Oostenrijk. Daar genieten we van een lekker ontbijt, nog even tanken en op naar Heidelberg. Via de FeryenPass terug de autosnelweg op. Onderweg heeft Sam, de oudste zoon pijn aan de oortjes. We denken dat dit een gevolg is van de hoogteverschillen, maar het is het begin van een oorontsteking. Een gevolg van het dagelijks spelen en zwemmen in de zwembaden en het Gardameer. In Heidelberg gaan we lekker eten in een plaatselijk restaurantje en overnachten we in klein hotelletje. Na een lekker ontbijt rijden we verder naar huis. Het was een zeer toffe vakantie, maar het is fijn om terug thuis te zijn.

Op 1760 meter

Monday, August 11th, 2008

Met de boot naar Malcesine. Eerst varen we naar Salo en Barbano waar we even tijd hebben om het stadje te bekijken. De reis zetten we verder met een ‘Vliegboot’. Op korte tijd komen we aan in Malcesine. Een mooi stadje. Vanuit de have zien we de kabelbaan al liggen tegen de bergwand. De rit brengt ons in twee keer naar de top. Daar hebben we prachtig uitzicht. Het Garda meer ligt ver beneden ons. Zo’n 1600 meter. Vanuit het station wandelen we naar een uitkijkpunt vanwaar we een zicht hebben over het volledige meer. Als we vertrekken horen we bellen, koeiebellen. Verderop lopen we tussen de koeien. Even genieten van de natuur en haar omgeving. Op de terugweg zijn de kindjes moe. Eentje in de nek, de ander op de arm en we zijn vertrokken. Vanuit Malchese nemen we de boot terug naar Portese. Met z’n alle genieten we van het uitzicht en bewonderen we de kleine stadjes waarlangs we varen. Terug in het hotel genieten we allemaal van een frisse duik in het zwembad.

Het verblijf in Porte Portese

Saturday, August 9th, 2008

De kinderen vinden het hier geweldig. Hotel met twee zwembaden. Elke dag zwemmen. Na het ontbijt, ‘s middags eten langs het zwembad, en ‘s avonds na het zwemmen italiaans eten. Elke dag feest. We zijn nog wel niet gaan zwemmen in het meer, maar dat gaan we zeker doen.

Van Oberammmergau naar Porte Portese (San Felice del Benaco)

Thursday, August 7th, 2008

Na een welverdiende nachtrust en een stevig ontbijt zetten we onze reis verder. Het werd een lange trip. Maar rond vier uur hadden we toch al zicht op het meer, het Garda meer. Nog even doorrijden en we komen aan in het hotel. Inchecken, alles naar de kamer, nog snel gaan zwemmen met de kinderen en genieten van het avondmaal. De vakantie kan beginnen.