Archive for August, 2008

Van Portese via Heidelberg naar huis

Thursday, August 14th, 2008

Alles zit reeds in de auto. We vertrekken om zeven uur. Ontbijt krijgen we mee voor onderweg en weg zijn we. Via de Brennerpas naar Oostenrijk. Daar genieten we van een lekker ontbijt, nog even tanken en op naar Heidelberg. Via de FeryenPass terug de autosnelweg op. Onderweg heeft Sam, de oudste zoon pijn aan de oortjes. We denken dat dit een gevolg is van de hoogteverschillen, maar het is het begin van een oorontsteking. Een gevolg van het dagelijks spelen en zwemmen in de zwembaden en het Gardameer. In Heidelberg gaan we lekker eten in een plaatselijk restaurantje en overnachten we in klein hotelletje. Na een lekker ontbijt rijden we verder naar huis. Het was een zeer toffe vakantie, maar het is fijn om terug thuis te zijn.

Op 1760 meter

Monday, August 11th, 2008

Met de boot naar Malcesine. Eerst varen we naar Salo en Barbano waar we even tijd hebben om het stadje te bekijken. De reis zetten we verder met een ‘Vliegboot’. Op korte tijd komen we aan in Malcesine. Een mooi stadje. Vanuit de have zien we de kabelbaan al liggen tegen de bergwand. De rit brengt ons in twee keer naar de top. Daar hebben we prachtig uitzicht. Het Garda meer ligt ver beneden ons. Zo’n 1600 meter. Vanuit het station wandelen we naar een uitkijkpunt vanwaar we een zicht hebben over het volledige meer. Als we vertrekken horen we bellen, koeiebellen. Verderop lopen we tussen de koeien. Even genieten van de natuur en haar omgeving. Op de terugweg zijn de kindjes moe. Eentje in de nek, de ander op de arm en we zijn vertrokken. Vanuit Malchese nemen we de boot terug naar Portese. Met z’n alle genieten we van het uitzicht en bewonderen we de kleine stadjes waarlangs we varen. Terug in het hotel genieten we allemaal van een frisse duik in het zwembad.

Het verblijf in Porte Portese

Saturday, August 9th, 2008

De kinderen vinden het hier geweldig. Hotel met twee zwembaden. Elke dag zwemmen. Na het ontbijt, ‘s middags eten langs het zwembad, en ‘s avonds na het zwemmen italiaans eten. Elke dag feest. We zijn nog wel niet gaan zwemmen in het meer, maar dat gaan we zeker doen.

Van Oberammmergau naar Porte Portese (San Felice del Benaco)

Thursday, August 7th, 2008

Na een welverdiende nachtrust en een stevig ontbijt zetten we onze reis verder. Het werd een lange trip. Maar rond vier uur hadden we toch al zicht op het meer, het Garda meer. Nog even doorrijden en we komen aan in het hotel. Inchecken, alles naar de kamer, nog snel gaan zwemmen met de kinderen en genieten van het avondmaal. De vakantie kan beginnen.

Vertrek naar Oberammergau

Tuesday, August 5th, 2008

Het is 5 augustus 2008, 03:00 in de ochtend. Heel vroeg en pikke donker. We vertrekken naar San Felice del Benaco. Gisteren alles al in de auto geladen zodat we nu snel kunnen vertrekken. De kinderen stilletjes aankleden. Gelukkig blijven ze doorslapen. De rest van het gezelschap is ook al aangekomen. We kunnen vertrekken. Maar we doen de trip niet in een keer. We overnachten in Oberammergau.
Na een eerste kleine pauze rond zes uur, ontbijten we in Duitsland langs de autosnelweg rond acht uur. Een kort stop van ongeveer een uur. Eigenlijk iets te lang want we hadden het ritme even verloren. Nadien volgen de korte stops elkaar al snel op. Maar rond vier komen we aan op onze eerste bestemming, Oberammergau. Volg inchecken, even het stadje bezoeken en rond zes uur zitten we in het restaurant voor ons avondmaal. Lekker. We zijn allemaal moe. Wassen, slapen en morgenvroeg na het ontbijt terug op pad.

First post made on my iPhone

Monday, August 4th, 2008

Nadat WordPress geinstalleerd was, heb ik dadelijk deze eerste kleine tekst via mijn iPhone op de Blog geplaatst. Gewoon om het geheel even te testen.