Archive for December, 2008

Een kerstdagje aan zee

Wednesday, December 24th, 2008

Een dagje aan zee in de Kerstvakantie. Schelpjes rapen. Wandelen langs de branding en de dijk. Het was ook een goede gelegenheid om mijn nieuw fototoestel (Canon 1Ds Mark 2) uit te testen. Het was een zeer toffe dag.

Natuurfotograaf Globetrotter

Friday, December 19th, 2008

Een reisverhaal van Werner Van Steen. Een zeer mooie tentoonstelling in het Cultureel Centrum te Bornem. Zeer mooie foto’s van adembenemende locaties. Echt een uitstapje waard.
(www.WernerVanSteen.com)

Mijn nieuw fototoestel

Thursday, December 11th, 2008

Eindelijk, na vele jaren van geduldig wachten en van ongeduldig verlangen, heb ik eindelijk het fototoestel van mijn dromen kunnen aankopen. Het is wel een tweedehand body, maar het werkt nog steeds zonder problemen. Een FullFrame digitaal fototoestel, van Canon natuurlijk. Denk nu niet dat ik mijn analoge toestellen in de oude doos ga opbergen of verkopen. Neen, die zal ik nog steeds gebruiken. De Canon AE-1 Program bijvoorbeeld zal gebruikt worden tijdens het rotsklimmen. Een klein maar zeer handig toestel. De Canon EOS 1n (High-Speed versie) zal zeker nog gebruikt worden om mooie landschappen vast te leggen. Op positief, Velvia 50, ideaal voor natuurfotografie. Onvervangbaar.
Het digitale tijdperk heeft lang moet wachten op zijn intreden, en zal nog een tijdje vergezeld blijven van het analoge. Beiden hebben hun voor- en nadelen, maar het maken van mooie herinneringen is het uiteindelijke doel. En dat zal ik blijven doen.