Archive for July, 2009

Porte Portese 2009 (Italië)

Wednesday, July 29th, 2009

Woensdag 29 juli, drie uur ‘s morgens. We vertrekken op reis. Iedereen is klaar. Met de drie auto’s in stoet-formatie rijden we weg. Maar op de autosnelweg nabij Leuven geeft het navigatiesysteem (GPS) van de eerste auto een andere route aan. De tweede wagen volgt de aanwijzingen van zijn GPS. De derde auto volgt de tweede. Omdat het nog vrij donker is, merken we pas later op dat de eerste wagen er niet meer bij is. Via de GSM besluiten we opnieuw samen te komen in Eschweiler. Maar later vernemen we dat de eerste wagen zich bevindt op de autosnelweg richting Houffalize, en dus nog een andere weg heeft genomen. We besluiten dan maar om elk afzonderlijk verder te rijden. We zien elkaar wel op onze eerste bestemming, Oberammergau. Je kan het al vermoeden, bijna aangekomen vernemen we dat de eerste wagen panne heeft. Het linker achterwiel hangt nog maar net vast met één moer. De andere vier zijn spoorloos. De hulpdienst komt terplaatse en brengt de wagen naar een garage voor herstelling.
Na een lange reis van bijna 11 uur met de nodige problemen zijn we dan toch aangekomen in Oberammergau. Daar kunnen we met z’n allen nog genieten van een verfrissende plons in het lokale zwembad, een lekker avondmaal in het hotel.
Uitgeslapen beginnen we samen aan het tweede deel van de reis. Maar het samenzijn is maar van korte duur. De eerste wagen loopt behoorlijke schade op tijdens de lange afdaling van 16%. De versnellingsbak stuk. We besluiten de drie kinderen uit de eerste wagen te verdelen over de twee andere voertuigen. De defecte auto laten we verslepen door de hulpdienst. Onze reis zetten we verder met twee auto’s. De anderen komen later met een vervangwagen.
‘s Avonds in het hotel in Porte Portese genieten we allen van een heerlijke duik in het zwembad, een lekker avondmaal en een verdiende nachtrust.
De andere dagen in het hotel en de terugreis verliepen veel beter.
Fijn om weer thuis te zijn.

De nieuwe look van de webmaster

Tuesday, July 28th, 2009

De zonsondergang was wondermooi

Tuesday, July 14th, 2009

Een dagje aan zee.

Potvis op het strand van Oostende

Thursday, July 2nd, 2009

Woensdag 1 juli. Rond 3 uur in de ochtend spoelt een 18 meter lange potvis aan. De prachtige vis heeft zijn tocht niet overleefd. Spoelt aan op het strand en sterft onder zijn eigen gewicht op het strand.
Wetenschappers onderzoeken het dier. Voorbijgangers komen het dier bewonderen.
Levensecht, maar dat is het niet. Het gaat hier om een kunstproject. Het dier is volledig nagemaakt van hout, aluminium en polyester. Hij ruikt zelfs naar rotte vis.
Toch blijft het een prachtig zicht op het strand.