Porte Portese 2009 (Italië)

Woensdag 29 juli, drie uur ‘s morgens. We vertrekken op reis. Iedereen is klaar. Met de drie auto’s in stoet-formatie rijden we weg. Maar op de autosnelweg nabij Leuven geeft het navigatiesysteem (GPS) van de eerste auto een andere route aan. De tweede wagen volgt de aanwijzingen van zijn GPS. De derde auto volgt de tweede. Omdat het nog vrij donker is, merken we pas later op dat de eerste wagen er niet meer bij is. Via de GSM besluiten we opnieuw samen te komen in Eschweiler. Maar later vernemen we dat de eerste wagen zich bevindt op de autosnelweg richting Houffalize, en dus nog een andere weg heeft genomen. We besluiten dan maar om elk afzonderlijk verder te rijden. We zien elkaar wel op onze eerste bestemming, Oberammergau. Je kan het al vermoeden, bijna aangekomen vernemen we dat de eerste wagen panne heeft. Het linker achterwiel hangt nog maar net vast met één moer. De andere vier zijn spoorloos. De hulpdienst komt terplaatse en brengt de wagen naar een garage voor herstelling.
Na een lange reis van bijna 11 uur met de nodige problemen zijn we dan toch aangekomen in Oberammergau. Daar kunnen we met z’n allen nog genieten van een verfrissende plons in het lokale zwembad, een lekker avondmaal in het hotel.
Uitgeslapen beginnen we samen aan het tweede deel van de reis. Maar het samenzijn is maar van korte duur. De eerste wagen loopt behoorlijke schade op tijdens de lange afdaling van 16%. De versnellingsbak stuk. We besluiten de drie kinderen uit de eerste wagen te verdelen over de twee andere voertuigen. De defecte auto laten we verslepen door de hulpdienst. Onze reis zetten we verder met twee auto’s. De anderen komen later met een vervangwagen.
‘s Avonds in het hotel in Porte Portese genieten we allen van een heerlijke duik in het zwembad, een lekker avondmaal en een verdiende nachtrust.
De andere dagen in het hotel en de terugreis verliepen veel beter.
Fijn om weer thuis te zijn.

Comments are closed.